Колиета и гривни за зодия Козирог ♑︎

  1. 1
  2. 2

Козирогът всичко планира с тържественост и спокойствие. Ако са забравили как да се радват на живота, малахитът ще им помогне да си върнат тръпката към всичко, което им се случва. С този камък козирогът може да се научи на смирение и любов, да хармонизира тялото си.
Представителите на този зодиакален знак се катерят все по-високо и по-високо към върха. Те не разбират значението на "не мога" и следват до дупка поставените си цели. В изкачването на висините, Козирозите намират сигурност и безопасност. Те имат много силна воля, която понякога граничи с прекалена упоритост. Те са отговорни и независими.

Подходящи камъни са: Малахит, Аметист, Тригоров Око, Гранат, Лапис Лазули, Планински Кристал, Обсидиан, Оникс, Хаулит, Розов Кварц, Яспис.

Малахит - помага на Козирозите да се забавляват, да се поотпуснат и да хармонизират живота си.

Аметист - има успокояващ и релаксиращ ефект. Дава проницателност, избистря съзнанието и помага в съсредоточаването. Предпазва от черна магия. Известен като "камъкът на промяната", аметистът може да допринесе за положителна промяна в живота.

Тигрово Око - Камък на благосъстоянието. Привлича богатство, пари, късмет. Камък на ума, а не на тялото. Отличен лечебен камък за емоционална нестабилност. Особено полезен, когато се чувствате претоварени.

Обсидианът се ражда във вулканите, затова дава на хората силата да не се страхуват от промените. Притежателите на този камък са винаги готови да приемат променящите се обстоятелства такива, каквито са. Помагайки на човек да осъзнае своите слабости, обсидианът го спасява от греховете и лоши постъпки. Той поглъща лошите намерения на човек като така не им позволява да се превърнат в действия и да навлекат върху него негативни последици.

Розовият кварц или „камъкът на любовта“ е бледорозов и варира от прозрачен до полупрозрачен. Той отваря човешката душа към истинската и безусловна любов във всичките й форми. Освен че носи любов на своя притежател, розовият кварц понижава стреса, успокоява душата и стимулира щастието. Носи нежност, състрадание, доброта, прошка, толерантност, късмет, вътрешен мир и хармония. Повдига самочувствието, премахва страха, гнева и омразата. Спомага излекуването на емоционални травми в детството и вътрешното осъзнаване.

Розовият кварц спомага за нормалното функциониране на кръвоносната система и помага при състояния на мигрена и главоболие. Известно е, че розовият кварц защитава жената по време на бременност, раждане и кърмене. Успокоява децата, подпомага мозъчните функции, увеличава интелекта и мозъчните клетки.

Ясписът е камък за защита. Облекчава стреса и подсилва спокойствието. Улеснява изчистването от токсини в тялото и стимулира имунната система. Насърчава емоционалното пречистване и успокоява храносмилателната система. Балансира нервната система и възстановява хармонията. Елиминира противоречията и подновява изгубения контакт с природата. Увеличава плодородието и улеснява процеса на бременост.

Червеният яспис е познат още като „камъкът на война“. Той вдъхва смелост, сила и лоялност. Намалява неправдата и помага в несправедливи ситуации. Придава куража, човек да бъде честен със себе си и да отстоява собствената си позиция, когато е изправен пред проблеми. Червеният яспис помага в ситуации, когато има нужда да се поемат рискове, карайки човек да се чувства по-силен и уверен в себе си. Този камък се препоръчва за всеки, който има проблем с тревожността и трудно постига спокойствие на ума.

Лапис Лазули повишава вниманието, проницателността и интелекта. Той отдава на своя приносител древните знания и мъдрост, които носи в себе си.

Лапис Лазули се свързва с Юпитер, заради което разширява интелекта, мъдростта и лидерските качества, съдейства и при правни въпроси. Този камък работи и като щит при психически атаки. Използва се и за облекчаване на безсъние и прогонване на тревоги.

Eнepгиятa нa тoзи ĸaмъĸ e мнoгo виcoĸa и зa дa ce възпoлзвaтe мaĸcимaлнo oт нeя тpябвa дa пoвишитe вaшaтa yмcтвeнa, eмoциoнaлнa и дyxoвнa eнepгия. Kaмъĸът щe ви пoмoгнe дa видитe пo-дeтaйлнo пpoблeмитe пpeд ĸoитo ce изпpaвятe и щe ви пoмoгнe дa ce ocвoбoдитe oт нeгaтивнo бpeмe, ĸoeтo нocитe в ceбe cи.

Изборът на камък и модел трябва да бъде Вашата вътрешна интуиция. Не се колебайте да носите бижу с камък, който не попада в списък за Вашата зодия.

Продукти с високо качество
Доставка до 2 работни дни
Опция преглед и тест
14 дни право на връщане
Лесна употреба на сайта
Подарък при поръчка над 50лв.
Безплатна доставка до офис при поръчки над 100лв