Гривна от естествен камък Амазонит с метална висулка пеперуда 1
Гривна от естествен камък Амазонит с метална висулка пеперуда

Гривна от естествен камък Амазонит с метална висулка пеперуда

Амазонитът е камъкът на смелостта и истината. Подходящ е за следните зодии - Дева, Рак, Водолей и Телец.

18 лв

Амазонитът, наричан още камъкът на смелостта и истината, обикновено е бледозелен на цвят, но можем да го срещнем и в по-тъмнозелено, синьозелено, жълтозелено или тюркоазено синьо. Понякога има бели ивици върху него, но това не променя силната му енергия. Цветът на камъка зависи от количеството олово, което съдържа. Името му произлиза от мястото, където бил намерен – поречието на р. Амазонка в Южна Америка.

Счита се, че Амазонитът дава възможност на човек смело да търси и открива собствените си истини. Той ни дава свободата да изразяваме мислите и чувствата си по-уверено. Този камък помага за самочувствие, увереност и уважение. Амазонитът спомага за успокояване и освобождаване от негативните енергии в нервната система и мозъка, и възстановява хармонията в тези области. Това е чудесен камък и за всеки, който има страст към артистични занимания. Той може да разгърне творческата ви страна и да помогне в проектите и творческите ви визии. Амазонитът е превъзходен избор за тези, които искат нещо да се промени в живота им.

В същото време, Амазонитът е семеен камък - пази дома и дава стабилност на семейството като укрепва взаимоотношенията.

Известни са също и лечебните свойства на камъка. Амазонитът лекува и балансира сърдечната и гърлената чакра. Успокоява, премахва страха и притеснението и облекчава емоционални травми. Помага при депресии, безпокойства, страхови неврози, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми.

Амазонитът е подходящ за следните зодии - Дева, Рак, Водолей и Телец.

Пеперудата е символ на душата и на безсмъртието, прераждането, възкресението, прехода, лекотата, времето, на любовта, щастието и благополучието!

Забележка:
Нюансите на цветовете и украсата на камъните може да се различават от тези на снимката.