Ключодържател
Ключодържател "Капан за сънища" с Опал и висулка "Ръката на Фатима"

Ключодържател "Капан за сънища" с Опал и висулка "Ръката на Фатима"

Елегантен и стилен дамски ключодържател от серията „Капан за сънища“ с имитация на натурален камък и метални елементи с различна символика. Може да се използва и като висулка за дамска чанта.


15 лв
SKU: 3

Перото е символ на желанието за свобода и независимост.

Капанът за сънища символизира връзката на мечтите с реалността. Тя е подходяща за хора, които преследват упорито онова, което желаят и не се страхуват да имат големи мечти, като в същото време предпазва от зли духове.

Ръката на Фатима или така нареченият символ Хамса, се използва за защита от зли сили и лоши очи. Наименованието Хамса идва от иврит – „Хамеш“ и означава „Пет“.
Самата форма на амулета представлява 5 пръста с разперени палец и кутре. Вярва се, че всеки един от пръстите им собствено значение и символика.

Палец – Огнен елемент, чакра на Слънчевия сплит.

Показалец – Въздушен елемент, чакрата на сърцето.

Среден пръст – Небесен елемент, чакрата на гърлото.

Безименен пръст – Земен елемент, Коренова чакра.

Кутре – Воден елемент, Сакралната чакра.

Тези видове чакри контролират различните енергии на тялото ни. С носенето на ръката на Фатима се вярва, че петте елемента се сливат, изцеряват и предпазват тялото ни от психологически и физически срив. Пазят ни от лоши очи и вредни мисли, носят късмет и сила на притежателя си.

Oпaлът e ĸaмъĸ нa вдъxнoвeниeтo, ĸoйтo пoдoбpявa въoбpaжeниeтo и твopчecтвoтo. Πoмaгa зa ocвoбoждaвaнe нa зaдpъжĸитe и пoдoбpявa пaмeттa. Oпaлът e мнoгo дyxoвeн ĸaмъĸ, ĸoйтo мoжe дa пoмoгнe нa чoвeĸ дa бъдe „нeвидим” в cитyaции в ĸoитo нe иcĸa дa бъдe зaбeлязaн. Toй щe ви дoнece cпoĸoйни и щacтливи cънищa и щe yлecни пpoцeca нa пpoмянa.

Oпaлът e извecтeн c тoвa, чe yĸpeпвa вoлятa ни зa живoт. Toй ce cвъpзвa cъc cъpцeтo и cтимyлиpa жлeзитe oтгoвapящи зa oбмянaтa нa вeщecтвaтa. Oпaлът имa блaгoпpиятeн eфeĸт въpxy чoвeшĸaтa пcиxиĸa и ни oбливa c тoплa лeчeбнa eнepгия, ĸoятo възcтaнoвявa xapмoниятa в нac. Изостря интуицията и помага за вдъхновението. Смята се, че Опалът е и камък на любовта, вярата и състраданието. Със своите играещи светлини на повърхността, просветляват ума, прогонват мрачните мисли и страхове, стимулират комуникацията между хората и приятелските отношения.

Опалът е символ на доверие, щастие, надежда, нежна любов, чисти помисли и съчувствие. Носи щастие, прогонва депресията и предпазва собственика си от болести. Опалът като талисман предопределя успех във всички начинания.

Ако го изберете за амулет, ще ви дари семейно щастие, доверие и спокойствие в отношенията.

Опалът е подходящ за следните зодии - Рак, Везни, Риби и Скорпион.

Забележка:

Нюансите на цветовете и украсата на камъните може да се различават от тези на снимката