Ключодържател
Ключодържател "Капан за сънища" с Розов Кварц и висулка "Ръката на Фатима"

Ключодържател "Капан за сънища" с Розов Кварц и висулка "Ръката на Фатима"

Елегантен и стилен дамски ключодържател от серията „Капан за сънища“ с естествен камък и метални елементи с различна символика. Може да се използва и като висулка за дамска чанта.

15 лв
SKU: 1

Капанът за сънища символизира връзката на мечтите с реалността. Тя е подходяща за хора, които преследват упорито онова, което желаят и не се страхуват да имат големи мечти, като в същото време предпазва от зли духове.


Перото е символ на желанието за свобода и независимост.

Синьото око предпазва от зли очи и уроки, а и премахва негативната енергия, събрала се в дома или офиса ви. Освен това има достатъчно голяма сила, за да ви предпази от лошите помисли. Що се отнася до сините мъниста, те пък ще привлекат доброто към вас и ще ви донесат късмет.

Ръката на Фатима или така нареченият символ Хамса, се използва за защита от зли сили и лоши очи. Наименованието Хамса идва от иврит – „Хамеш“ и означава „Пет“.
Самата форма на амулета представлява 5 пръста с разперени палец и кутре. Вярва се, че всеки един от пръстите им собствено значение и символика.

Палец – Огнен елемент, чакра на Слънчевия сплит.

Показалец – Въздушен елемент, чакрата на сърцето.

Среден пръст – Небесен елемент, чакрата на гърлото.

Безименен пръст – Земен елемент, Коренова чакра.

Кутре – Воден елемент, Сакралната чакра.

Тези видове чакри контролират различните енергии на тялото ни. С носенето на ръката на Фатима се вярва, че петте елемента се сливат, изцеряват и предпазват тялото ни от психологически и физически срив. Пазят ни от лоши очи и вредни мисли, носят късмет и сила на притежателя си.


Розовият кварц или „камъкът на любовта“ е бледорозов и варира от прозрачен до полупрозрачен. Той отваря човешката душа към истинската и безусловна любов във всичките й форми. Освен, че носи любов на своя притежател, розовият кварц понижава стреса, успокоява душата и стимулира щастието. Носи нежност, състрадание, доброта, прошка, толерантност, късмет, вътрешен мир и хармония. Повдига самочувствието, премахва страха, гнева и омразата. Спомага излекуването на емоционални травми в детството и вътрешното осъзнаване.

Розовият кварц допринася за нормалното функциониране на кръвоносната система и помага при състояния на мигрена и главоболие. Известно е, че розовият кварц защитава жената по време на бременност, раждане и кърмене. Успокоява децата, подпомага мозъчните функции, увеличава интелекта и мозъчните клетки.

Розовият кварц е подходящ за следните зодии – Телец, Везни, Козирог, Водолей, Стрелец, Риби.

Забележка:

Нюансите на цветовете и украсата на камъните може да се различават от тези на снимката.