Ключодържател "Капан за сънища" с Тюркоаз и висулка "Ръката на Фатима" на ТОП Цена • Метални ключодържатели — Rsouvenirs.bg
Работно време: 10:00 - 17:00 часа
свържете се с нас - +359899196477
()

  Междинна сума

  Ключодържател
  Ключодържател "Капан за сънища" с Тюркоаз и висулка "Ръката на Фатима"
  15.00 лв

  Ключодържател "Капан за сънища" с Тюркоаз и висулка "Ръката на Фатима"

  Елегантен и стилен дамски ключодържател от серията „Капан за сънища“ със синтетичен камък Тюркоаз и метални елементи с различна символика. Може да се използва и като висулка за дамска чанта.

  15.00 лв
  SKU: 5
  Бърза поръчка
  *
  *
  Общите условия
  Условията за Лични Данни

  Перото е символ на желанието за свобода и независимост.

  Капанът за сънища символизира връзката на мечтите с реалността. Тя е подходяща за хора, които преследват упорито онова, което желаят и не се страхуват да имат големи мечти, като в същото време предпазва от зли духове.

  Ръката на Фатима или така нареченият символ Хамса, се използва за защита от зли сили и лоши очи. Наименованието Хамса идва от иврит – „Хамеш“ и означава „Пет“.
  Самата форма на амулета представлява 5 пръста с разперени палец и кутре. Вярва се, че всеки един от пръстите им собствено значение и символика.

  Палец – Огнен елемент, чакра на Слънчевия сплит.

  Показалец – Въздушен елемент, чакрата на сърцето.

  Среден пръст – Небесен елемент, чакрата на гърлото.

  Безименен пръст – Земен елемент, Коренова чакра.

  Кутре – Воден елемент, Сакралната чакра.

  Тези видове чакри контролират различните енергии на тялото ни. С носенето на ръката на Фатима се вярва, че петте елемента се сливат, изцеряват и предпазват тялото ни от психологически и физически срив. Пазят ни от лоши очи и вредни мисли, носят късмет и сила на притежателя си.

  Тюркоазът символизира бодростта на душата и носи мир и късмет. Счита се, че предпазва от зли очи и е щастлив камък за актьори и певци. Подходящ е за съзерцаване, докато чакате вдъхновение, за да ви окаже съдействие с всякакъв вид проект, особено когато чувствате умствен блокаж. Той лекува хората, които казват, че никога повече няма да обичат. Нещо повече, насърчава доверие, състрадание към себе си и другите, приятелство и взаимоотношения. В емоционално отношение, балансира крайната смяна на настроението и разтваря апатичното отношение към живота. Освежава ни, когато сме уморени, отчаяни или изтощени. Предпазва от чувствителност към външни влияния. Неговата успокояваща енергия съдейства за освобождаване на напрежението, намаляне на гнева и облекчаване на главоболието. Той укрепва и привежда в съответствие чакрите и почиства вашите енергийни центрове. Тюркоазът е лечител на духа, който осигурява утешаваща енергия и носи спокойствие на ума.

  Тюркоазът е подходящ за следните зодии - Стрелец, Близнаци, Дева, Телец, Рак, Водолей.

  Забележка:

  Нюансите на цветовете и украсата на камъните може да се различават от тези на снимката.

  Полезна информация:
  Естественият, висококачествен, нетретиран Тюркоаз се среща много рядко на пазара и е изключително скъп. Използва се най-вече в дизайнерски бижута и се купува от колекционери. Естественият нетретиран Тюркоаз има голяма твърдост и по-устойчив цвят. Стандартният бижутерски Тюркоаз е на второ място по качество. Той е с по-ниска твърдост и цвета му варира като понякога е много блед. Има сивкав отенък или прекалено много жилки. Нискокачественият натурален тюркоаз е най-силно разпространен, като той представлява 60% от добива на тюркоазените мини. В първичния си вид, той не е подходящ за бижута, затова се стабилизира и подобрява. Подобреният Тюркоаз се импрегнира с изпарен кварц, което го прави по-твърд и насища цвета му. Стабилизирането на Тюркоаза представлява запълване на микроскопичните пукнатини със синтетична смола чрез натиск при висока температура, което повишава твърдостта на камъка и позволява по-нататъшна обработка. Реконструираният Тюркоаз представлява прахообразен тюркоазен отпадък от каменно рязане, смесен с боя и полимерно свързващо вещество. По подобен начин се изработва и компресираният Тюркоаз, но от по-големи отпадъчни парченца. Няма причина да се смята, че подобреният, стабилизираният, реконструираният или компресираният Тюркоаз не притежават всички метафизични и естестични свойства на необработения камък, тъй като съдържат прах или парченца от материала.