Костенурка от мраморен оникс 1
Костенурка от мраморен оникс

Костенурка от мраморен оникс

Фигура на костенурка от мраморен оникс с размери: (в) 3 * (ш) 6,5 * (д) 8,5 см. Костенурката олицетворява мъдростта, здравето и дълголетието и се счита за талисман - пазител на дома. Ето защо, фигурите с образ на костенурка са чудесно допълнение към всеки дом или офис.


17 лв

Символика на костенурката.
Костенурката е най-мощният и древен талисман: принадлежи към едно от четирите небесни животни и олицетворява мъдрост, здраве и дълголетие. Според Фън Шуй, костенурка трябва да присъства във всеки дом като негов талисман и пазител. Костенурката символизира упоритото предвижване напред, привлича добър късмет в дома, но и допринася за постигането на бъдещи цели.
Тя е много важен талисман за семейството и пазител на дома. В стаята трябва да се ръководите от това, че костенурката е пазител на северния край, така че е най-добре да я поставите в северната част на къщата. Хубаво е да сложите статуетка на костенурка на някой рафт,  намиращ се зад Вас. Сложете и една костенурка на работното си място. Във Фън Шуй се казва, че в този случай, тя ще бъде наясно с всички ваши дела и ще помогне в работата, ще спомага за развитието на кариерата Ви.
Когато избирате място за талисмана в офиса или работното място, трябва отново да го поставите на северната страна, това е областа на кариерата по Фън Шуй.

Ониксът бива два вида: каврцов и мраморен. Мраморният оникс се състои от плътни просветляващи агрегати от зърнести или влакнести калциеви карбонати: калцит и арагонит. Оцветени са в нежни зелени, розови, бежови, златисто-кафяви тонове. От древността мраморният оникс е смятан за амулет, предпазващ от изпращаната негативна енергия. Тези, които притежават изделия от оникс са защитени от клевета и са приятни на околните.