Медальон
Медальон "Дървото на Живота" с естествен камък Тюркоаз

Медальон "Дървото на Живота" с естествен камък Тюркоаз

Дамско колие с метална верижка и медальон от серията "Дървото на Живота". Размерите на колието се регулират от 70 до 74 см. Медальонът е направен от метална сплав и е отваряем. Съдържа кръгъл натурален камък Тюркоаз и парче текстил, което може да се напои с парфюм, масло или есенция.

19 лв

Дървото на живота е символ на житейския път и промяна, на началото, на могъщество, на сила, символ на дълголетие, развитие и просперитет.

Тюркоазът символизира бодростта на душата и носи мир и късмет. Счита се, че предпазва от зли очи и е щастлив камък за актьори и певци. Подходящ е за съзерцаване, докато чакате вдъхновение, за да ви окаже съдействие с всякакъв вид проект, особено когато чувствате умствен блокаж. Той лекува хората, които казват, че никога повече няма да обичат. Нещо повече, насърчава доверие, състрадание към себе си и другите, приятелство и взаимоотношения. В емоционално отношение, балансира крайната смяна на настроението и разтваря апатичното отношение към живота. Освежава ни, когато сме уморени, отчаяни или изтощени. Предпазва от чувствителност към външни влияния.Неговата успокояваща енергия съдейства за освобождаване на напрежението, намаляне на гнева и облекчаване на главоболието. Той укрепва и привежда в съответствие чакрите и почиства вашите енергийни центрове. Тюркоазът е лечител на духа, който осигурява утешаваща енергия и носи спокойствие на ума.

Подходящ за следните зодии - Стрелец, Близнаци, Дева, Телец, Рак, Водолей.

Забележка:

Нюансите на цветовете и украсата на камъните може да се различават от тези на снимката.

Полезна информация:
Естественият, висококачествен, нетретиран Тюркоаз се среща много рядко на пазара и е изключително скъп. Използва се най-вече в дизайнерски бижута и се купува от колекционери. Естественият нетретиран Тюркоаз има голяма твърдост и по-устойчив цвят. Стандартният бижутерски Тюркоаз е на второ място по качество. Той е с по-ниска твърдост и цвета му варира като понякога е много блед. Има сивкав отенък или прекалено много жилки. Нискокачественият натурален тюркоаз е най-силно разпространен, като той представлява 60% от добива на тюркоазените мини. В първичния си вид, той не е подходящ за бижута, затова се стабилизира и подобрява. Подобреният Тюркоаз се импрегнира с изпарен кварц, което го прави по-твърд и насища цвета му. Стабилизирането на Тюркоаза представлява запълване на микроскопичните пукнатини със синтетична смола чрез натиск при висока температура, което повишава твърдостта на камъка и позволява по-нататъшна обработка. Реконструираният Тюркоаз представлява прахообразен тюркоазен отпадък от каменно рязане, смесен с боя и полимерно свързващо вещество. По подобен начин се изработва и компресираният Тюркоаз, но от по-големи отпадъчни парченца. Няма причина да се смята, че подобреният, стабилизираният, реконструираният или компресираният Тюркоаз не притежават всички метафизични и естестични свойства на необработения камък, тъй като съдържат прах или парченца от материала.