Статуетка Атлас 20см 1
Статуетка Атлас 20см

Статуетка Атлас 20см

Статуетка на митичния Атлас. Символ на сила, успешност и непоколебима увереност. Титанът Атлас е олицетворение на несломимата воля и готовност за поемане на отговорности. Статуетката на Атлас е подходящ подарък за хора, които не се боят да пемат тежестта от животат на плещите си и да я носят до победния край.

Размери: 20(в) * 8(ш) * 7(д) см
Материал: Полирезин

18 лв
SKU: А13

Атлас (или Атлант) е титан от древногръцката митология. Той е от титаните от второто поколение, син на Япет и океанидата Климена, брат на Прометей. Отличава се с голяма сила. Той е един от титаните, наказан от Зевс да крепи на раменете си небето, защото участвал в бунта на титаните срещу боговете. Трябвало да крепи небето на Запад, в близост до градините на хесперидите, затова океанът там получил името Атлантически. Един от митовете разказва как Атлас искал да помогне на Херкулес да открадне ябълките от хесперидите. Но също толкова искал и да свали товара на небето от плещите си.
Помолил Херкулес да подържи небето за малко, а той да открадне ябълките вместо него, а те били пазени от многоглав змей и било трудна задача.
След като се върнал с ябълките, Атлас не искал отново да поеме товара си. Наложило се Херкулес да си послужи с измама, за да се отърве от огромната тежест.
Така Атлас продължил да крепи небесния свод, докато боговете и титаните не се помирили.

Размери: 20(в) * 8(ш) * 7(д) см
Материал: Полирезин
Произход: Китай