ВОДОЛЕЙ ♒︎ - Зодиакална гривна от естествени камъни Родохрозит и Розов Кварц 1
ВОДОЛЕЙ ♒︎ - Зодиакална гривна от естествени камъни Родохрозит и Розов Кварц

ВОДОЛЕЙ ♒︎ - Зодиакална гривна от естествени камъни Родохрозит и Розов Кварц

ВОДОЛЕЙ ♒︎ 20 Януари - 18 Февруари

18 лв

Родохрозитът или  „камъкът на любовта и баланса”, засилва и балансира любовта на всички нива. Той е възможно най-добрият камък за подпомагането на душата, за да достигне най-висшите си нива. Съдейства за по-лесното намиране на решение във възникващите противоречия, дължащи се на двойствеността на Природата и Душата. Помага да изживеем нашите духовни вярвания, улеснява балансирането на емоционалните ни процеси и така ни настройва в съзвучие с Висшия ни Аз.  Подобрява съзнанието и нашата духовност. Родохрозитът ускорява разширяването на съзнанието, както за разбирането, така и за започването на интензивна релаксация, приемане и балансиране. Допринася за премахването на тенденциите към избягване или отказ, помага ни по-лесно да възприемаме новата информация, както и поддържа чистота на интелекта ни. Родохрозитът осигурява гладкото протичане на енергийните потоци, емоционална изразителност, доброта, толерантност, състрадание и любов към себе си.

Подходящ за следните зодии - Лъв, Скорпион, Водолей, Рак. 

Розовият кварц, или „камъкът на любовта“ е бледорозов и варира от прозрачен до полупрозрачен. Той отваря човешката душа към истинската и безусловна любов във всичките й форми. Освен, че носи любов на своя притежател, розовият кварц понижава стреса, успокоява душата и стимулира щастието. Носи нежност, състрадание, доброта, прошка, толерантност, късмет, вътрешен мир и хармония. Повдига самочувствието, премахва страха, гнева и омразата. Спомага излекуването на емоционални травми в детството и вътрешното осъзнаване.

Розовият кварц спомага за нормалното функциониране на кръвоносната система и помага при състояния на мигрена и главоболие. Известно е, че розовият кварц защитава жената по време на бременност, раждане и кърмене. Успокоява децата и подпомага мозъчните функции и увеличава интелекта и мозъчните клетки.

Подходящ за зодиите Телец, Везни, Козирог, Водолей, Стрелец.

Забележка:

Нюансите на цветовете и украсата на камъните може да се различават от тези на снимката.